Skip to main content

Vraag & antwoord

Je hebt de keuze gemaakt om naar ons eiland te komen. Welkom! Wellicht heb je nog vragen over de accommodatie of het verblijf op Texel. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons verhuurbureau Texelduinen.

Accommodatie

Hoe boek ik een accommodatie?

De verhuur verloopt via Texelduinen. Op de site van het verhuurbureau vind je meer informatie over de diverse accommodaties. Daar kun je ook de beschikbaarheid bekijken en direct (online) boeken.

Wat kost een accommodatie?

De prijzen verschillen per accommodatie (2, 4 of 5 persoons). Je vindt de prijzen voor de gewenste verhuurperiode op de site van Texelduinen.

Welke voorzieningen biedt De Gouden Reaal?

Onze accommodaties zijn van alle moderne gemakken voorzien. De keuken is uitgerust met de benodigde apparatuur en de badkamer is modern ingericht. Er is een gemeenschappelijke grote tuin en een gemeenschappelijke wasmachine en droger. Een compleet overzicht van alle voorzieningen en de inventaris is te vinden op de site van Texelduinen.

Zijn het beddengoed en de handdoeken inbegrepen?

Nee, deze zijn niet standaard bij de huurprijs inbegrepen. Huur van beddengoed is verplicht.

Het is mogelijk om handdoeken en keukenlinnen te huren. Deze optie is aan te vinken in het boekingsproces.

Is er een kinderstoel/kinderbed aanwezig?

Onze accommodaties zijn kindvriendelijk. Op aanvraag wordt er (gratis) een kinderstoel en een kinder/campingbedje geplaatst. Het beddengoed voor het kinderbed moet je zelf meenemen.

Mag de hond mee?

Een vakantie op Texel met de hond? Dan kun je bij ons terecht. In de Gouden Reaal is één hond per accommodatie toegestaan.   

Vanaf hoe laat mag ik in het appartement?

De aankomst is vanaf 15.00 uur.

Boeking

Hoe verloopt de betaling?

De betaling verloopt via het verhuurbureau Texelduinen.

Kan ik annuleren?

Wij hanteren de standaard annuleringsvoorwaarden van het verhuurbureau Texelduinen.

Ik kan onverwacht niet komen. Wat nu?

Op het moment dat je onverwacht moet afzeggen, gelden de annuleringsvoorwaarden van Texelduinen.

Ik vertrek een dag eerder. Verandert er iets aan de prijs?

Nee, de huursom blijft gelijk. Alleen de toeristenbelasting, die per nacht wordt berekend, zal in mindering worden gebracht.

Overig

Kan ik fietsen huren?

In Den Hoorn kun je fietsen huren bij Vermeulen Bikes. Verder zijn er meerdere fietsverhuurders op het eiland.

In de boekingsbevestiging vind je een link waarmee je online fietsen kunt huren, die bij het appartement worden bezorgd en later weer opgehaald.

Kan ik mijn elektrische auto / elektrische fiets opladen?

Ja, er is een laadpaal aanwezig voor elektrische auto’s. De batterij van de elektrische fiets kun je opladen in het eigen appartement.

Is er een supermarkt in het dorp?

Op het plein, een paar honderd meter vanaf De Gouden Reaal, vind je een Spar supermarkt. Je kunt daar terecht voor de dagelijkse boodschappen, heerlijk lamsvlees en Texelse producten.

Kun je uit eten in Den Hoorn?

Het dorp heeft meerdere restaurants. Ze bevinden zich op loopafstand van De Gouden Reaal. Van een gezellig eetcafé en sterrenrestaurant tot strandpaviljoen Paal 9 Texel: er is genoeg keuze!

Kun je op Texel vrij parkeren?

Nee, op het eiland geldt betaald parkeren. Dat kan via een automaat, maar er is ook een speciaal Texelvignet beschikbaar. Je koopt deze digitale parkeerkaart eenmalig voor de gewenste periode. Het is mogelijk om een parkeerkaart voor een week, een maand of een jaar te kopen. Bij aanschaf wordt de auto online geregistreerd. De parkeerwacht scant het kenteken en kan daarbij zien of een Texelvignet is gekocht. In alle dorpen en bij de strandtoegangen geldt betaald parkeren van 8.00 tot 20.00 uur. Op drukke locaties geldt een maximale parkeertijd. Daarvoor heb je wél een parkeerschijf nodig.