Skip to main content

Over ons

Welkom in De Gouden Reaal

Vakantie vieren op een prachtige locatie op Texel. Een plek waar je de tijd vergeet en geniet van rust, een groene omgeving en comfortabele luxe. Dat is wat De Gouden Reaal te bieden heeft. Maar dit vakantiehuis met 5 appartementen in Den Hoorn op Texel is méér dan een sfeervolle accommodatie. Het ademt historie en daarover vertellen we je graag meer.

Heerlijk gastenverblijf

Herman en Marga den Heeten-Ven zijn trotse eigenaren van De Gouden Reaal. In 2007 kochten zij de stolp in Den Hoorn. Tijdens hun fietstochtjes over Texel sprong De Gouden Reaal gelijk in het oog. De ‘overkanters met Texelse roots’ werden verliefd op het historische pand. “We zeiden tegen elkaar: wat een geweldige accommodatie, als die toch eens te koop zou komen…”

Het bleef gelukkig niet bij dagdromen. De kans op koop kwam vrij snel, toen Herman een advertentie in de Texelse courant tegenkwam. Inmiddels is het stel vele jaren én investeringen verder. De Gouden Reaal is onder hun leiding omgetoverd tot een mooi gastenverblijf. Kleinschalig, modern en met behoud van details die de stolp haar unieke karakter geeft.

Historie De Gouden Reaal

Een duik in de archieven levert altijd bijzondere verhalen op. Dat geldt ook voor De Gouden Reaal. In 1742 werd de stolp bewoond door boer Cornelis Dijker. Traditiegetrouw trad de zoon in zijn voetsporen. Vervolgens werd er stuivertje gewisseld door diverse boerenfamilies: Smit, Zijm en Hin. Het zijn Texelse namen die nog veel voorkomen op het eiland.

Tot 1961 bleef De Gouden Reaal een boerenbedrijf. Tijdens een renovatie in het jaar daarop, gaf de grond mooie pronkstukken prijs. Scherven van Delftsblauw aardewerk én een gouden munt uit 1566 met de beeltenis van Philips II. Het eiland Texel was dus al vroeg betrokken bij de internationale handel! Onze stolp dankt haar naam aan deze bijzondere munt.

Waarom naar De Gouden Reaal?

Historisch karakter

Je verblijft in een stolp met een rijke historie. De Gouden Reaal is gebouwd in de 17e eeuw. De buitenkant oogt prachtig authentiek, met een rieten kap en kleine boograampjes. In de accommodatie ervaar je de fijne sfeer dankzij knusse ruimtes en mooi licht.

Perfecte ligging

De Gouden Reaal ligt op een groot perceel in Den Hoorn. Een weids uitzicht vanuit de gezamenlijke tuin geeft een instant eilandgevoel. Als je goed kijkt, kun je namelijk de boot zien! De rust voert de boventoon, terwijl voorzieningen, natuurgebieden en het bos om de hoek liggen.

Betaalbare luxe

De vijf appartementen zijn comfortabel en modern ingericht. Een fijne badkamer, een royale keuken en prettige zithoek. Het is vakantie – en dan moet je relaxt kunnen genieten! En daar zorgen we voor. Je verblijft in een bijzondere accommodatie met veel privacy.

Texeltips

Theater de Toegift

Den Hoorn heeft een eigen theaterrestaurant. Een prettige dubbelfunctie, want je kunt er heerlijk eten én genieten van een avondje uit. Op gezette tijden speelt het personeel een eigen theatershow tijdens het diner. Houd ook de agenda in de gaten. Bekende cabaretiers en muzikanten staan regelmatig op het podium. www.detoegift.nl

Restaurants in Den Hoorn

Loop de straat uit en je vindt diverse restaurants. Aan het dorpsplein ligt een gezellig eetcafé. Daarna kom je nog vier locaties tegen waar je heerlijk kunt eten. Van een sterrenrestaurant tot whiskybar mét een eilandmenu. Er is keuze voor elke smaak en ieder budget. Ga je op de fiets richting strand, dan kun je afslaan naar het restaurant op de camping, of doorrijden naar paviljoen Paal 9.

Walvisvaardershuisje

Het beroemdste huisje in Den Hoorn. Hier heeft de tijd écht stilgestaan. Het interieur is onveranderd sinds de 18e eeuw. Krakende vloeren, een bedstee, spinnenwiel en Delftsblauw servies. Op de maandag mag je een kijkje nemen. Even bukken bij de voordeur!